Leerlijn Hout uitgelicht

Bij Pastiel kun je verschillende leerlijnen volgen om je verder te ontwikkelen. Eén daarvan is de leerlijn Hout bij Empatec Maakwerk. Tijdens dit traject leer je wat bedrijven in de houtsector nodig hebben. Of het nu gaat om zagen, schaven, schuren, frezen, assembleren of spuiten van hout, je leert het hier allemaal! Dit traject geeft je de vaardigheden en kennis die je nodig hebt om snel aan het werk te kunnen.

Mycah van der Veen (20) is begin juni gestart met de leerlijn en deelt zijn ervaringen graag. Hij houdt van uitdagingen en wil zich altijd verder ontwikkelen. Opgeven komt niet in zijn woordenboek voor. Zijn droom is om ooit een eigen bedrijf te starten, en daar gaat hij voor!

Hoe ben je terecht gekomen bij Pastiel?

“Ik ben via de gemeente aangemeld bij Pastiel. Onlangs heb ik mijn opleiding afgerond en ben ik via een werkleertraject begonnen bij de afdeling Hout van Empatec Maakwerk.”

Waarom heb je gekozen voor de leerlijn Hout?

“Mijn vader heeft een eigen bedrijf in houten vloeren en ik help al van jongs af aan graag. Daardoor heb ik een voorliefde voor hout gekregen. Daarom koos ik voor de opleiding Bouw, wonen en onderhoud bij Firda en nu dus de leerlijn Hout.”

Hoe ervaar je het traject?   

“Het bevalt goed. Ik vind het leuk om nieuwe werkzaamheden te leren. En de sfeer binnen het team is gezellig. Dat geeft mij energie .”

Hoe lang duurt de leerlijn nog? Wat zou je nog willen leren?   

“De leerlijn duurt nog ongeveer 2 maanden. Ik wil graag leren om met alle machines van de houtafdeling om te gaan zodat ik nog mooiere producten kan maken. Na de leerlijn krijg ik een contract.”

Wat zou je willen meegeven aan nieuwe instroomkandidaten?

“Als je je best doet en positief blijft, bereik je het meeste. Hoe harder je werkt, hoe groter de beloning.”